Onze tips tegen fietsdiefstal

Elektrische fiets - Eaccu.be

Elektrische fietsen zijn een gegeerd goed. Jammer genoeg niet alleen bij wie ze eerlijk koopt en ervoor betaalt. Steeds vaker horen we berichten over diefstal van elektrische fietsen. Om ervoor te zorgen dat dieven niet met uw exemplaar aan de haal gaan, neemt u best de volgende tips in acht.

  1. Kies een zichtbare plaats voor uw fiets

Het lijkt u misschien veilig om uw fiets uit het zicht te parkeren. In een rustig steegje of net om de hoek van een drukke straat. Maar laat dat nu net de plaatsen zijn waar dieven het best ongestoord hun slag kunnen slaan. Om uw fiets even achter te laten kiest u dus beter wel voor een drukke plek waar veel fietsen staan en veel mensen langskomen.

  1. Fiets dubbel op slot: 2 x zo veilig

Al verliest u uw elektrische fiets maar 5 minuten uit het oog: doe hem altijd grondig op slot. Een beetje fietsendief heeft namelijk maar een minuutje nodig om op uw kostbare fiets weg te snorren. Al is het dus maar voor even: zorg altijd voor een dubbel slot op uw e-bike. Naast het ringslot een ketting- of beugelslot bevestigen is geen overbodige luxe!

  1. Zoek een vast object om uw fiets aan vast te maken

Met dat tweede slot bevestigt u uw elektrische fiets het best aan een vast object. Niet aan een andere fiets dus, of aan een boompje. U wilt de fietsendief tenslotte geen twee fietsen in één moeite gunnen. En een tak of dunne boomstam is met een zaag ook al snel geen vast object meer. Komen wel in aanmerking om uw e-bike op slot te leggen: hekken, lantaarnpalen en fietsenrekken.

  1. Bevestig het slot aan het frame van uw fiets

Op slot is op slot, denkt u misschien. Maar u zou ervan versteld staan hoe handig en creatief een fietsendief kan zijn als die het op uw elektrische fiets gemunt heeft. Maakt u het kettingslot aan het stuur vast, dan is dat stuur er in een wip afgeschroefd – en weg is de fiets. Hetzelfde geldt voor de wielen. Een gouden raad dus: bevestig het extra slot altijd aan het frame!

  1. Neem het afneembare display mee

Alles wat afneembaar is aan uw elektrische fiets, brengt u het best in veiligheid. Als het display afneembaar is, haal het dan van uw fiets. Zonder display is de fiets immers niet meer als elektrische fiets te gebruiken. Ook de batterij en de kilometerteller kunt u telkens verwijderen. Zo verliest uw fiets zijn waarde voor een fietsendief, en kunt u hem dus met een gerust gevoel stallen.

Vragen over uw elektrische fiets of de batterij? Misschien vindt u het antwoord op onze  FAQ-pagina. Zo niet kan u ons altijd contacteren voor meer info.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.