Batterij Batavus vervangen of kopen

Batavus batterij vervangen of kopen – mogelijkheden

Als u al wat meer kilometers op de teller van uw elektrische fiets heeft, dan heeft u misschien al gemerkt dat uw fietsbatterij na een aantal jaren minder capaciteit heeft, en dat u ook minder ver kunt rijden met trapondersteuning. Waarschijnlijk is het tijd om uw Batavus-batterij te vervangen. U heeft dan de keuze: een nieuwe batterij van Batavus kopen óf uw bestaande fietsbatterij repareren.

Batterij Batavus vervangen

Om uw Batavus-batterij te vervangen hoeft u dus niet per se een nieuwe te kopen. De fietsbatterij kan ook gereviseerd worden. Bij revisie wordt uw huidige batterij opgelapt zodat ze weer functioneert als nieuw. Dat kan door de energiecellen binnenin de batterij te vervangen door nieuwe cellen. Revisie kan u – in vergelijking met nieuwkoop – heel wat kosten besparen en is bovendien beter voor het milieu.

Batavus batterij kopen

Koopt u toch liever een nieuwe fietsbatterij? Dat kan natuurlijk ook! Bij de keuze van de nieuwe batterij houdt u best rekening met volgende tips. In de eerste plaats moet de nieuwe batterij natuurlijk in uw e-bike passen. Met de gegevens over uw elektrische fiets, zoals model en bouwjaar, vindt u vast het juiste type batterij. Zoals gezegd: de aankoop van een nieuwe batterij komt wel duurder uit dan het reviseren van uw batterij. Een batterij voor een Batavus aankopen kost dan ook meer dan de Batavus-batterij vervangen door een gereviseerde fietsbatterij.

Fietscontrole

Een kapotte fietsbatterij kan verschillende oorzaken hebben. Sowieso heeft een batterij maar een beperkte levensduur. Die ligt – afhankelijk van het gebruik – tussen de 3 en de 5 jaar, of ongeveer 2000 keer opladen. Merkt u al eerder gebreken op aan uw fietsbatterij, dan is mogelijk de oplader defect, of is er een probleem met de elektronica in uw fiets (bijvoorbeeld een element dat continu energie verbruikt). Raadpleeg in dat geval zeker een gespecialiseerde fietsenmaker.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.