Batterij elektrische fiets laadt niet op

fietsaccu opladen - EAccu.be

De batterij is een waardevol en prijzig onderdeel van uw elektrische fiets. Jammer genoeg is ze ook onderhevig aan slijtage. Een batterij die tientallen jaren meegaat, bestaat nu eenmaal nog niet. U kunt de levensduur van uw fietsbatterij wel verlengen door ze verstandig te gebruiken en op te laden. Maar op een dag zal de batterij toch op raken en kunt u ze ook niet meer opladen. Wilt u verder genieten van de trapondersteuning op uw elektrische fiets, dan moet u de batterij vervangen. In dit artikel leest u wat u kunt doen als de batterij niet meer oplaadt.

Eerst en vooral: Bent u er zeker van dat het probleem niet in de oplader zit? U kunt dit uitsluiten door een eenvoudige test. Koppel de batterij aan een andere lader en controleer of ze dan wel oplaadt.

De batterij van uw e-bike laadt niet op. Wat nu?

Als de fietsbatterij ook met een andere lader niet oplaadt, zit het probleem duidelijk in de batterij zelf. In dat geval kunt u de defecte batterij het best opsturen naar E-Accu. Wij reviseren fietsbatterijen van uiteenlopende merken. Na revisie werkt uw batterij weer als een nieuwe. Wilt u liever een gloednieuwe batterij aanschaffen? Dat is natuurlijk uw goed recht. Maar bedenk wel dat u met revisie heel wat goedkoper af bent. Wij vervangen de cellen in de behuizing van de batterij, waardoor we de kern van het probleem wegnemen. Waarom onnodig veel betalen dus, als er ook een andere oplossing is? Dezelfde kwaliteit voor een kleinere prijs!

Nieuwe cellen in uw eigen batterij

De energiecellen die we in uw batterij plaatsen, liggen nooit lang bij ons in stock. Het voordeel? Deze cellen zijn altijd ‘vers’ en garanderen zo een maximale capaciteit. Zo krijgt uw eigen, oude batterij dus een nieuw leven met splinternieuwe energiecellen. Kiest u voor batterijrevisie in plaats van een nieuwe batterij, dan komt u altijd voordeliger uit. Dat komt onder andere omdat er voor revisie geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Op de cellen na wordt al het materiaal gerecupereerd. Bij een nieuwe batterij ligt dat natuurlijk anders, daarom kost die ook meer. Wij beperken ons tot de essentie: de binnenkant van de batterij, daar haalt uw elektrische fiets tenslotte zijn capaciteit vandaan. Omdat we zo zeker zijn van onze kwaliteit, bieden we u ook standaard 2 jaar garantie voor een gereviseerde batterij.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.