E-bike batterij reviseren

Revisie e-bike batterij – de voordelen

Een e-bike batterij gaat niet voor eeuwig mee. Het hangt natuurlijk af van het soort batterij, maar 2000 keer opladen is toch zowat het maximum. Onderhoudt u de fietsbatterij goed, en overschrijdt u niet de maximale laadspanning van de accu, dan kan u de levensduur verlengen. Maar hoe goed u er ook voor zorgt, na 2 à 3 jaar zult u toch merken dat de batterij vervangen moet worden. Al aan reviseren gedacht? Het geeft de batterij van uw e-bike een nieuw leven door revisie van uw e-bike batterij!

Capaciteit verhogen

Een gereviseerde e-bike batterij ziet er aan de buitenkant niet anders uit dan een nieuwe. Het omhulsel wordt gerecupereerd, en het is aan de binnenkant dat het grote werk gebeurt. Daar worden alle energiecellen vervangen door splinternieuwe exemplaren. Zo bent u weer gerust voor een paar jaar, en voor duizenden oplaadbeurten. En de prijs is een fractie van de kost voor een nieuwe fietsbatterij. Wist u dit trouwens al? Bij het reviseren kunnen we ook meer capaciteit toevoegen aan uw batterij. Zo kunt u nog verder of nog langer fietsen met een batterijlading!

E-bike batterij reviseren, goed idee?

De revisie van een e-bike batterij is altijd een goed idee. Alleen als de buitenkant van uw fietsbatterij beschadigd is, wordt het lastig. We maken de behuizing wel grondig schoon en controleren ze uitvoerig, maar herstellen kunnen we ze niet (volledig). Wel pakken we de energiecellen aan de binnenkant aan, en dat levert volgende voordelen op:

  • Reviseren is goedkoper dan de aankoop van een nieuwe batterij.
  • We hergebruiken materialen en beperken het afval: beter voor het milieu dus!
  • Voor een beperkte extra kost verhogen we de capaciteit van uw eigen batterij.
  • Is uw e-bike al wat ouder? Dan is het niet altijd eenvoudig om aan het juiste type batterij te komen. Als u uw eigen fietsbatterij laat reviseren, heeft u daar geen last van.