Nieuwe fietsbatterij

Nieuwe fietsbatterij

Batterij elektrische fiets

Bij elke elektrische fiets zijn de motor, batterij en het display de drie belangrijkste onderdelen. De borstelloze motor zorgt ervoor dat de fiets ook als gewone fiets te gebruiken is, dus zonder trapondersteuning. Op het display is af te lezen wat de status van de fietsbatterij is; ook andere gegevens worden hier getoond. Bovendien kan op het display de gewenste trapondersteuning worden ingesteld.

Soorten batterijen

Voor oudere ebikes werden batterijen gebruikt als de NiCd-batterijen of lood-batterijen. Tegenwoordig worden andere batterijen gebruikt.

Voor de huidige elektrische fietsen worden NiMH-batterijen of Li-ion-batterijen gebruikt. Een nieuw type Li-ion batterij is de LiFePO4. Het voordeel van deze batterijen is dat ze veel langer meegaan. Ze kunnen tot wel 2000 keer worden opgeladen. Ter vergelijking: de oudere batterijen konden tot 500 keer worden opgeladen. De LiFePO4 heeft nog meer voordelen: bij temperatuurverschillen treedt er geen prestatieverlies op. En nog een bijzonder voordeel van deze batterij: de LiFePO4 mag helemaal leeggereden worden zonder dat dit nadelige gevolgen heeft op de prestatie en levensduur van de batterij.

Als u de fietsbatterij van uw ebike door ons laat reviseren, kunt u kiezen welke batterijcellen wij terugplaatsen. U kunt dezelfde soort energiecellen laten plaatsen. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze hoogwaardige energiecellen van het type LiFePO4 te laten plaatsen. Aan u de keus.

Reikwijdte ebike batterij

Wat u vooral wilt weten is hoe ver u kunt rijden op uw elektrische fiets met trapondersteuning. Er zijn meerdere factoren die de actieradius beïnvloeden. Allereerst natuurlijk de fietsbatterij zelf; wat is het vermogen en de staat van onderhoud? Vervolgens wordt de reikwijdte beïnvloed door de mate van trapondersteuning, de bandenspanning, het gewicht van de bestuurder en bagage, het terrein en de weersomstandigheden.

Na enige tijd gaat u merken dat de prestaties van de fietsbatterij afnemen. Het is dan een optie om de fietsbatterij compleet te vervangen. Maar vaak is revisie ook mogelijk en veel voordeliger!

Wilt u meer informatie over de actieradius van uw ebike fietsbatterij? Kijk dan op de pagina Tips en informatie.

ebike batterij - Eaccu.be

Belangstelling nieuwe fietsbatterij?

Heeft u belangstelling voor een nieuwe fietsbatterij, vul dan hieronder het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.