Elektrische fiets batterij

Elektrische fiets batterij

De batterij, display en motor van uw elektrische fiets

Het typische kenmerk van een elektrische fiets is de trapondersteuning. Die wordt mogelijk gemaakt door de batterij, het display en de motor. Het is ook mogelijk om zonder trapondersteuning te fietsen omdat de motor borstelloos is, en er amper extra weerstand bij het trappen optreedt.

Het display van uw elektrische fiets geeft naast de batterijstatus ook andere informatie weer. Zo kunt u de trapondersteuning eenvoudig aan uw eigen behoeften aanpassen.

Soorten batterijen

Elke elektrische fiets heeft een batterij. Dat kan een loodbatterij, een NiCd-batterij, een NiMH of een Li-ion zijn. Lood- en NiCd-batterijen waren de eerste types van fietsbatterijen en zijn op dit moment moeilijk verkrijgbaar. Het nieuwste type op de markt is de LiFePO4. Deze lithium-ijzer-fosfaat-batterij heeft een aantal belangrijke troeven: ze gaat buitengewoon lang mee en kan tot 2000 maal herladen worden. (Ter vergelijking: andere batterijtypes kunt u tot 500 maal opladen). Verder hebben temperatuurverschillen geen invloed op de prestaties van de LiFePo4-batterij. Tot slot kan deze batterij ook volledig leeggereden worden zonder dat er een risico op schade ontstaat.

Stuurt u de batterij van uw elektrische fiets naar ons voor revisie, dan vervangen wij de batterijcellen binnenin door nieuwe, hoogwaardige cellen met dezelfde capaciteit als voorheen. Zo blazen we uw kapotte batterij nieuw leven in. En het kan zelfs nog beter: we kunnen namelijk ook energiecellen van een hogere capaciteit terugplaatsen, of batterijcellen van het type LiFePo4. Zo fietst u verder dan ooit tevoren!

Reikwijdte ebike-batterij

U wil natuurlijk vooral weten hoe ver u kunt fietsen met trapondersteuning. De reikwijdte van de batterij van uw elektrische fiets wordt door verschillende factoren beïnvloed. Hoe vaak gebruikt u de trapondersteuning, en hoe lang? De bandenspanning, uw gewicht en het gewicht van uw fiets zijn ook belangrijk. En tot slot de belangrijkste factor: het vermogen van uw fietsbatterij zelf.

Na een aantal jaren moet uw batterij aan vermogen inboeten, dat is onvermijdelijk. U heeft dan de keuze: laat u de batterij compleet vervangen of gaat u voor revisie van uw huidige batterij? Op onze bestelpagina vindt u de prijzen voor een nieuwe batterij en voor revisie. Bestel snel en eenvoudig bij E-ACCU.be.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.