Ervaart u problemen met de elektrische fiets? Dan ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij de batterij. Fietsbatterijen zijn gevoelig aan omgevingstemperatuur, laadfrequentie en spanningsschommelingen. Het zijn factoren die de prestaties van de batterij beïnvloeden en na verloop van tijd de energiecellen beschadigen. Als de batterij niet meer naar behoren werkt, kunt u een nieuwe aanschaffen, maar reviseren is ook een optie.
Kopen of reviseren
Gaat u voor een gereviseerde fietsbatterij, of wil u toch liever een nieuwe batterij kopen? Misschien heeft u ook het gevoel dat nieuw altijd beter is, maar bedenk dan dat uw batterij tijdens het reviseren ook voor een groot deel vernieuwd wordt. We recupereren enkel de buitenkant en de elektronica. Het belangrijkste onderdeel, de batterijcellen, vervangen we door nieuwe. Zeker als de behuizing van de batterij nog in orde is, is reviseren een prima alternatief: niet alleen goedkoper dan nieuwkoop, maar ook milieuvriendelijker.
Prijsvergelijking: kopen vs. reviseren
Ieder fietsmerk en elke soort batterij heeft z’n prijs. Het is dus niet eenvoudig om het precieze prijsverschil tussen nieuwkoop en reviseren te bepalen. Terwijl prijzen van originele fietsbatterijen dus erg variëren, kunnen we voor reviseren wel de prijzen vastleggen. Afhankelijk van het merk en type fietsbatterij bespaart u met reviseren van 40% tot 70% ten opzichte van nieuwkoop. U bespaart dus al gauw honderden euro. Bezoek onze pagina fietsbatterij reviseren voor een prijsindicatie. U vult enkel het merk en type van uw elektrische fiets in en de prijs wordt meteen getoond. Verder ontdekt u ook meteen of we uw fietsbatterij ook kunnen upgraden. Zo ja krijgt u na het reviseren een krachtigere batterij terug dan voorheen, voor een beperkte meerprijs.