Fietsbatterij e-bike Batavus

Fietsbatterij e-bike Batavus

Heeft u ook al zoveel plezier beleefd aan uw e-bike of elektrische fiets van Batavus? Uw fietsbatterij doet het voor u, zodat u moeiteloos lange afstanden kan fietsen wanneer en waar u maar wilt. Met Batavus e-bike zit u trouwens altijd goed, want Batavus is één van de populairste merken op het vlak van elektrische fietsen in België. De Batavus elektrische fietsen zijn er in verschillende modellen met elk hun typerende fietsbatterij. E-Accu informeert en adviseert u graag over de batterij van uw elektrische Batavus fiets.

Uw Batavus fietsbatterij onderhouden

Als u uw Batavus elektrische fiets veel gebruikt, is regelmatig onderhoud van uw fietsbatterij noodzakelijk. De batterij van een e-bike is namelijk kostbaar bezit en u dient de batterij te beschermen tegen slijtage. E-Accu geeft enkele tips om uw Batavus fietsbatterij te onderhouden:

  • Parkeert u uw fiets op een koudere plek aan huis? Haal de batterij er dan uit en bewaar deze in huis. Koude temperaturen zijn nefast voor e-bike fietsbatterijen.
  • Fietst u enkele weken of maanden niet (bv. in de winter)? Haal uw fietsbatterij dan uit uw e-bike Batavus en bewaar ze op een warmere plek.
  • Ook zonlicht is niet zo goed voor een fietsbatterij. Parkeer uw fiets liever overdekt of in de schaduw en stel uw accu niet te lang bloot aan direct zonlicht.
  • Laad de fietsbatterij altijd tot 100% op. Het gedeeltelijk opladen van de batterij verlaagt de capaciteit.

Nog meer tips over het onderhoud van uw Batavus fietsbatterij: Verlaag het verbruik van uw batterij.

Problemen met uw Batavus elektrische fiets en batterij?

Denkt u dat er meer aan de hand is met de batterij van uw Batavus fiets? Deze problemen kunnen er op wijzen dat de batterij aan vervanging toe is. E-Accu kan voor u diverse types batterijen van Batavus reviseren. Wil u graag weten of uw batterij in aanmerking komt voor revisie? Kijk alvast even op onze website en contacteer ons. Onze experts staan voor u klaar.

De prijs voor het reviseren van uw Batavus batterij

Eerst weten wat het kost, zo’n revisie van de batterij van uw elektrische fiets? Bereken het direct op de pagina rekenmodule reviseren. Graag tot binnenkort!

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.