Fietsbatterij repareren

Fietsbatterij repareren

Fietsbatterij repareren? E-ACCU.be doet het voor u

Iedereen die een elektrische fiets heeft, zal ooit de batterij moeten laten repareren. Het is net als bij oplaadbare batterijen of de batterij van een gsm: als u de batterij regelmatig oplaadt, zal er een slijtageproces zijn. Dat merkt u aan uw e-bike, als u bijvoorbeeld minder gebruik kan maken van de trapondersteuning, of als de batterij niet meer (helemaal) oplaadt. Een reparatie van de fietsbatterij dringt zich dan op.

Ingebouwde fietsbatterij repareren

Is de batterij van uw e-bike volledig ingebouwd in het frame van de fiets, dan kan een gespecialiseerde fietsenmaker u helpen met het repareren van de batterij. Is de batterij echter afneembaar, dan staat E-ACCU.be tot uw dienst om ze te repareren.

Vertrouwt u de revisie van uw afneembare batterij aan ons toe, dan vult u best eerst het formulier op onze pagina over Batterijrevisie in. Selecteer het merk en type van uw elektrische fiets en de gewenste capaciteit van de batterij. U krijgt dan meteen de prijs voor de revisie te zien.

Bij E-ACCU.be weten we alles van fietsbatterijen af. Met onze ervaring en technische kennis herstellen we vlot alle afneembare batterijen.

Werkwijze reparatie

Als u het revisieformulier op onze website heeft ingevuld, kunt u uw fietsbatterij naar ons opsturen. Wij maken het omhulsel van de batterij open en geven het een grondige poetsbeurt. We repareren wat stuk is, plaatsen nieuwe energiecellen waar de oude gezeten hebben en controleren de elektronica. Werkt alles weer zoals het moet, dan maken we de batterij weer helemaal dicht en sturen deze terug naar u op. Deze en andere informatie kunt u vinden op onze pagina werkwijze.

Een fietsbatterij laten repareren is stukken voordeliger dan de aankoop van een volledig nieuwe batterij. Dat komt doordat we heel wat materialen hergebruiken (denk aan het omhulsel, de elektronica…). Dat levert niet alleen een betere prijs op, maar is ook minder belastend voor het milieu.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.