Fietsbatterij vervangen

Fietsbatterij vervangen

Heeft u een elektrische fiets? Dan ontsnapt u er wellicht niet aan. Na verloop van tijd is uw fietsbatterij een keer aan vervanging toe. Heeft u de fietsbatterij al eens vervangen? Tijdens een lange tocht, door een reservebatterij bijvoorbeeld? Dan weet u al hoe het werkt. En anders leggen we het graag even uit.

Model fiets

Het merk en type elektrische fiets bepalen hoe u de fietsbatterij moet vervangen. Bij sommige fietsen is de batterij in het frame ingebouwd. In dat geval kunt u zelf niets doen. Maar andere modellen hebben een afneembare batterij onder de bagagedrager achteraan of vooraan of rondom de trapas. Die kunt u eenvoudig zelf vervangen. Dat kan van pas komen om de batterij tegen extreme weersomstandigheden te beschermen. Bovendien kunt u eender welk stopcontact gebruiken om de batterij op te laden.

Hoe de fietsbatterij vervangen?

Ieder fietsmerk heeft zo z’n eigen manier waarop de batterij is gemonteerd. Soms zit de batterij in een soort kastje dat met een slot geopend kan worden. Meestal echter zit een deel van de behuizing vast aan de batterij. Een eenvoudige handeling volstaat om de batterij van de fiets los te maken. Vervolgens schuift u de behuizing samen met de batterij uit de houder. En dan kunt u deze binnen bewaren (in huis of in de auto), of opladen op eender welke plaats.

Waarom vervangen?

Is uw fietsbatterij eenvoudig afneembaar, dan kunt u ze net zo eenvoudig vervangen als dat nodig is. Het is namelijk waarschijnlijk dat de batterij na een aantal jaren minder goed gaat presteren. Staat u voor de aankoop van een nieuwe elektrische fiets, houd hier dan zeker rekening mee. Zo bent u al voorbereid op het moment dat de batterij in kracht afneemt. Met een  nieuwe batterij of een revisie van uw huidige batterij is het probleem opgelost. De laatste optie is de voordeligste, qua prijs en voor het milieu. Al wat u hoeft te doen is de batterij opsturen. Nog vragen? We leggen de stappen van het reviseren van een fietsbatterij graag uit.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.