Fietsbatterij zelf reviseren?

eaccu.be - blog-zelf-reviseren

Is uw fietsbatterij kapot, of gewoon opgebruikt? Misschien heeft u al verschillende mogelijke oplossingen overwogen. U zou natuurlijk een nieuwe batterij kunnen aanschaffen. De defecte batterij laten reviseren is een andere mogelijkheid. Misschien denkt u er wel aan om uw fietsbatterij zelf te reviseren. Is dat ook een optie? We leggen het u graag uit.

Zelf beginnen aan de revisie van uw fietsbatterij

Fietsen is ontspannend, maar met een elektrische fiets gaat fietsen altijd vlotter. Weer of geen weer. Denk er wel aan dat uw fietsbatterij uiteindelijk aan capaciteit zal inboeten. Hoe meer u fietst, hoe sneller uw batterij namelijk aan vervanging toe zal zijn. Naast de afstand en de frequentie zijn ook nog andere factoren van tel bij batterijslijtage. Merkt u dat de capaciteit afneemt, dan kunt u natuurlijk zelf proberen om de batterij te reviseren. Weet wel dat revisie van een fietsbatterij geen eenvoudig klusje is. Om de batterij weer te laten werken als een nieuwe, moeten cellen binnenin de behuizing worden vervangen. Een niet te onderschatten precisiewerk!

Op het internet heeft u misschien al artikels gelezen die u stap voor stap begeleiden bij de revisie van uw fietsbatterij. In dat geval gaat het echter meestal om het volledig ontladen en opnieuw opladen van de batterij. Toegegeven: dat kunt u inderdaad ook zelf doen. Maar het probleem is dat dit soort van revisie geen langetermijnoplossing zal bieden. Na een tijdje merkt u waarschijnlijk dat de batterij weer begint te haperen. Op een bepaald moment zijn de batterijcellen namelijk gewoon op en moeten ze vervangen worden. Onze gouden raad: ga niet zelf aan het experimenteren met uw fietsbatterij en de energiecellen binnenin. Wij, professionals van E-Accu, nemen die klus graag van u over.

Zelf fietsbatterij reviseren? Stuur ze liever op naar E-Accu!

E-Accu is een team van professionals. Dag in dag uit reviseren we fietsbatterijen van alle merken en soorten. Zo hebben we ook de nodige ervaring opgedaan en kennis verworven om goed voorbereid en op een veilige manier aan de revisie van uw fietsbatterij te beginnen. Door de cellen binnenin de batterij te vervangen pakken we het probleem bij de wortel aan. De batterij die u terugkrijgt zit boordevol energie en werkt als een nieuwe. Zo kunt u weer lang genieten van fietstochten met uw e-bike. Waarom zou u zichzelf aan zo’n heikele klus wagen als wij het voor u kunnen doen? Wij staan garant voor kwaliteit, een breed aanbod van merken én voor een snelle service. Binnen de twee weken heeft u uw batterij terug. Meer info vindt u op onze revisiepagina.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.