Gazelle batterij kopen

Gazelle batterij kopen

Als u al een paar jaar met uw elektrische fiets van Gazelle hebt gereden, krijgt de batterij last van slijtage. Dat is normaal: door veelvuldig gebruik en vaak opladen raken de batterijcellen na verloop van tijd op. Er zijn wel een aantal tips om de levensduur van uw batterij te verlengen. Houd bijvoorbeeld rekening met de eigenschappen van uw specifieke fietsbatterij, en overlaad ze niet. Helemaal leegrijden is trouwens ook niet goed. Verder kan ook een defecte oplader de levensduur van uw batterij verkorten. Is de batterij aan vervanging toe, dan kunt u deze laten reviseren, of u koopt natuurlijk een nieuwe Gazelle batterij.

Uw Gazelle batterij kopen of reviseren?

Het is maar waar u de voorkeur aan geeft. Uw Gazelle batterij laten reviseren is een prima optie, maar een nieuwe Gazelle batterij kopen kan even goed. Reviseren kost u wat minder en is ook beter voor het milieu. We hergebruiken immers heel wat onderdelen van uw oorspronkelijke batterij. Verkiest u toch om een nieuwe batterij te kopen, dan is die ook echt 100% nieuw. Met andere woorden: ook kleine beschadigingen aan de buitenkant of slijtage aan de contactpunten zijn meteen mee opgelost.

Het voordeel van kopen

De voordelen van een splinternieuwe Gazelle-batterij op een rijtje:

  • De garantie geldt voor de complete batterij, dus ook voor de behuizing en de elektronica.
  • Het geeft een gevoel van zekerheid als ook de elektronica in de batterij wordt vernieuwd. Die beschermt de batterijcellen immers tegen overbelasting.
  • Koopt u een krachtigere batterij, dan vergroot u de afstand die u in de toekomst zult kunnen fietsen.
  • Uw oude batterij kunt u behouden en gebruiken als reservebatterij.

Voor een aantal modellen geldt trouwens dat de batterij niet gereviseerd kan worden. De producent heeft bij deze batterijen een bescherming ingebouwd. In dat geval heeft u dus geen keuze en moet u wel een nieuwe Gazelle-batterij kopen.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.