Gazelle batterij problemen

Gazelle elektrische fiets problemen

Dat een elektrische fiets niet zomaar een fiets is, had u al begrepen. De belangrijkste onderdelen van een e-bike zijn de motor, de batterij en het bedieningsscherm. Al deze onderdelen kunnen beschadigd of defect raken. Zijn er problemen met een Gazelle elektrische fiets, dan zit de oorzaak meestal in de batterij. En als de Gazelle-batterij niet werkt, heeft u aan de andere onderdelen natuurlijk ook niets.

Gazelle batterij problemen

Zijn er problemen met de batterij van uw Gazelle elektrische fiets, dan moet u eerst nagaan wat de problemen veroorzaakt heeft. De mogelijke oorzaken zijn uiteenlopend, technische mankementen kunnen in een lekstroom zitten, maar ook bijvoorbeeld in een batterijlader die niet meer werkt. Als u alle andere oorzaken kunt uitsluiten, dan is het waarschijnlijk tijd om de fietsbatterij te vervangen.

Kopen of reviseren

Gazelle elektrische fiets problemen ontstaan dus vaak in de batterij. De fietsbatterij levert geen constante energie meer. Soms komt dat doordat de batterij niet goed is onderhouden. Ze kan bijvoorbeeld in een te koude of te warme ruimte hebben gelegen, of ze is te vaak overladen of helemaal leeg gereden. Evengoed kan het zijn dat de houdbaarheid van de batterij gewoon op is. Geen enkele oplaadbare batterij gaat immers tientallen jaren mee. Wat ook de oorzaak is, u kunt altijd een nieuwe fietsbatterij kopen. Of u houdt uw eigen batterij, en laat de batterij herstellen. Nieuwe energiecellen geven ze dan een nieuw leven.

Gazelle elektrische fiets als nieuw

Niet alle Gazelle elektrische fiets problemen kunnen met een nieuwe of gereviseerde batterij worden opgelost. Maar gaat u er toch maar van uit dat er in de meeste gevallen een link met Gazelle batterij problemen is. Vervangt u de batterij door een gereviseerde of nieuwe versie, dan kunt u meteen weer voor jaren zorgeloos fietsen.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.