Gazelle E-bike problemen

Gazelle e-bike problemen

Achter het frame van een Gazelle e-bike gaat een heel netwerk van elektronica en motortjes schuil. Als u op zekere dag problemen krijgt met de fietsondersteuning van een Gazelle e-bike, is dat op zich niet zo onlogisch. Alle onderdelen slijten immers, en kunnen beschadigd raken: zowel de elektrische motor als het bedieningsscherm en natuurlijk de fietsbatterij. Die laatste is zelfs het meest vatbaar voor slijtage en schade.

Diepere problemen

Begint de trapondersteuning af en toe te haperen, of gebeurt het dat ze zomaar wegvalt? Dan neemt u het best contact op met de fietsenmaker waar u uw elektrische fiets heeft aangekocht. Zo lang de garantietermijn loopt, blijft de fietsenmaker uw eerste aanspreekpunt. Soms gaat het om minimale problemen die snel opgelost zijn: de display die bijvoorbeeld wat los zit en daardoor geen goed contact geeft, of een kapotte batterijlader. Zit het probleem in de fietsbatterij zelf, dan moet die vervangen worden. Maar laat altijd eerst andere, diepere oorzaken uitsluiten, dat kan u een flinke besparing opleveren.

Batterij problemen voorkomen

Als u de batterij van uw elektrische fiets goed onderhoudt, kunt u heel wat Gazelle e-bike problemen voorkomen. U kunt uw fietsbatterij verwijderen van de fiets en ze binnen bij de juiste temperatuur bewaren. Staat uw fiets een hele tijd stil, laad de batterij dan toch geregeld op, minimum een maal per maand. Te vol laden is niet goed voor de batterij, maar een vermogen van minder dan 40% kan de levensduur ook enorm beperken.

Kopen of reviseren

Krijgt u problemen met uw e-bike, dan ligt het probleem niet zelden bij de batterij. Na een aantal jaren gebruik vermindert automatisch het vermogen van de batterij. Constante energie leveren wordt daardoor moeilijk. U kunt het probleem oplossen door een nieuwe fietsbatterij te kopen, maar weet dat uw batterij reviseren ook een optie is. Daarbij worden de energiecellen in de batterij vervangen door nieuwe.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.