Gazelle Innergy batterij repareren

Gazelle Innergy batterij repareren

Rijdt u met een elektrische fiets, dan is het mogelijk dat er na een aantal jaren problemen ontstaan. Een van de meest voorkomende Gazelle e-bike problemen is een kapotte batterij. In de meeste gevallen heeft dit niets met technische mankementen te maken, maar met normale slijtage. En dat valt gelukkig te repareren, voor uw Gazelle Innergy batterij net zoals voor de meeste andere fietsmerken.

Repareren is reviseren

Een fietsbatterij is aan slijtage onderhevig. Er is ten eerste een invloed van de omgevingstemperatuur. Als u bijvoorbeeld door de winterkou fietst, en uw fiets met batterij ook buiten stalt, dan zal het vermogen van uw batterij sneller afnemen. Voor extreme warmte geldt trouwens hetzelfde. Maar slijtage van de batterij kan ook komen doordat u de fietsbatterij regelmatig helemaal op fietst en er dus geen restenergie achter blijft. Als u de batterij in deze gevallen aan ons bezorgt, kunnen we ze repareren. We vervangen de oude energiecellen door nieuwe, hoogwaardige exemplaren, en uw batterij krijgt met deze revisie een tweede leven.

Wat is reviseren precies?

Stuurt u uw fietsbatterij naar ons op om ze te reviseren, dan controleren we de volledige batterij. We openen de behuizing en maken ze grondig schoon. Vervolgens bekijken we alle contactpunten en die reinigen we ook. We gaan na of de voeding en alle elektronische onderdelen nog in goede staat zijn. Als dat allemaal in orde is, beginnen we de batterij te reviseren. We verwijderen de oude energiecellen uit uw fietsbatterij en vervangen ze door nieuwe, hoogwaardige exemplaren. Als we uw Gazelle Innergy batterij repareren, zullen we die dus gedeeltelijk vernieuwen. Een groot deel van de onderdelen kunnen we ook recupereren, daarom is reviseren goedkoper dan een nieuwe fietsbatterij kopen. Op de revisie geven we ook nog eens twee jaar garantie.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.