Gazelle oplader kapot of niet?

Link-blog - Eaccu.be

Gazelle oplader kapot?

Fietsen met trapondersteuning: zalig licht trappen, daar kunt u wel aan wennen! Als u dan plots merkt dat de batterij niet meer oplaadt, valt dat natuurlijk tegen. Het is dan de vraag wat het probleem heeft veroorzaakt. Het kan uiteraard aan de batterij zelf liggen. Ze is misschien al een paar jaar oud, ze is veel aan koude blootgesteld of niet helemaal correct gebruikt. Er zijn verschillende factoren die het slijtageproces van een batterij kunnen versnellen. Is ze toch volgens de regels van de kunst gebruikt en onderhouden, dan ligt de oorzaak van het defect waarschijnlijk elders. Mogelijk heeft uw Gazelle-oplader het opgegeven.

Fietsbatterij laadt niet meer op

Als uw Gazelle-oplader kapot is, laadt uw fietsbatterij mogelijk niet meer op. Het kan zijn dat de batterij veel minder stroom krijgt, of zelfs helemaal niets meer. Het probleem zit in dit geval dus niet in de batterij zelf, maar in de defecte oplader. In het beste geval is de oplader slechts tijdelijk overbelast. Misschien heeft u verschillende batterijen na elkaar opgeladen? Of kan de oplader niet snel genoeg afkoelen? In dat geval wordt een automatische beveiliging ingeschakeld. Die gaat vanzelf weer uit, dus over een uurtje werkt de oplader misschien wel weer naar behoren.

Batterij stuk door oplader

Let op met een defecte Gazelle-oplader. Het kan namelijk gebeuren dat de batterij zelf ook beschadigd raakt. Stel dat de oplader te veel stroom geeft, dan zal de fietsbatterij – die gevoelig is voor overlading – al snel minder energie leveren tijdens het fietsen. Ook als de oplader te weinig vermogen geeft, kan dat schade veroorzaken aan de energiecellen van de batterij. Ons advies: laat bij een defecte batterij ook altijd de oplader goed nakijken. Het zou zomaar kunnen dat de oorzaak van het batterijprobleem net in de oplader zit.

Mijn gazelle oplader kapot – wat nu?

Zorg er bij de aanschaf van een nieuwe oplader altijd voor dat het ook de juiste oplader is voor uw fiets. De fietsenmaker kan u advies geven over de oplader die bij uw type van fiets past. Als uw fietsbatterij overbelast is door een defecte Gazelle-oplader, kunt u natuurlijk een nieuwe batterij aanschaffen. Maar overweeg zeker ook een batterijrevisie. We kunnen uw huidige batterij van nieuwe energiecellen voorzien. Het resultaat? Een batterij die werkt als een nieuwe, alleen veel voordeliger en beter voor het milieu!

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.