Oplader elektrische fiets kapot

eaccu.be - blog-oplader-kapot

Heeft u de indruk dat de oplader van uw fietsbatterij niet meer naar behoren werkt? Het kan bijvoorbeeld zijn dat de lader de batterij niet meer oplaadt, of nog maar voor de helft. Een erg vervelende situatie natuurlijk, want met een defecte oplader kunt u de batterij niet meer laden, en bijgevolg ook uw elektrische fiets niet meer gebruiken.

Oplader elektrische fiets kapot: wat nu?

Geen nood, bij E-Accu hebben wij de oplossing voor u! We leveren namelijk naast gereviseerde batterijen ook laders! Stelt u een probleem vast met de oplader van uw fietsbatterij? Via het contactformulier op onze website bestelt u snel een eenvoudig een nieuwe lader. We raden u wel aan om eerst uit te sluiten dat het probleem toch elders zit. Dat doet u door een eenvoudige test. Probeer uw batterij aan een andere lader te koppelen. Laadt ze daarmee ook niet op, dan zit het probleem eerder in de batterij zelf dan in de lader. Laadt de batterij met een andere lader wel op, dan klopt uw vermoeden dat de oplader defect is.

Zorgt u er ook voor dat de lader van uw fietsbatterij niet oververhit raakt? Soms kan het lijken of de oplader defect is, terwijl deze gewoon in veiligheidsmodus is en daarom niet werkt. Het voortdurend opladen van de batterij zorgt niet alleen voor snelle slijtage van de batterij zelf, maar kan ook de oplader overbelasten. Als de lader oververhit raakt, gaat hij in veiligheidsmodus en schakelt zichzelf automatisch uit. Zo kan de lader afkoelen, en zal hij na enige tijd weer normaal gebruikt kunnen worden.

Nieuwe oplader voor uw elektrische fiets bij E-Accu

Blijft het probleem aanhouden en kan de lader uw fietsbatterij niet meer opladen, dan is de oplader van uw fietsbatterij inderdaad defect. Als u de lader naar ons opstuurt, onderwerpen wij hem aan een grondige controle. Zo komen we te weten wat de oorzaak van het probleem is. Via onze website kunt u ook alvast uw nieuwe oplader bestellen.  Daarvoor gaat u naar het contactformulier en stuurt u ons een e-mail. Geef bij de aanvraag van een nieuwe oplader het type van uw elektrische fiets en het juiste type oplader door.

Met vragen over de batterij of de oplader van uw elektrische mag u ons steeds bellen. Wij geven u graag meer informatie!

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.