Revisie fietsbatterij

Revisie fietsbatterij

Batterijrevisie – en u bent weer vertrokken

Rijdt u al een tijdje met een elektrische fiets, dan weet u dat de e-bike af en toe een onderhoudsbeurt nodig heeft. Een gespecialiseerde fietsenhandelaar kan u in de meeste gevallen helpen als onderhoud aan de motor of de elektronica zich opdringt. Maar wist u dat er voor de revisie van de fietsbatterij een andere oplossing is? Elke afneembare fietsbatterij kunt u namelijk ook los van de fiets laten reviseren. Dat kan u bovendien een flinke kostenbesparing opleveren.

Verminderde batterijcapaciteit

Het vermogen van elke fietsbatterij zal na verloop van tijd afnemen. Het principe is hetzelfde als bij een ander oplaadbare batterij: door veelvuldig opladen en ontladen wordt een slijtageproces in gang gezet. Wanneer de batterij niet meer zoveel energie opneemt als in de oorspronkelijke staat, zal dat een invloed hebben op de afstand en de tijdspanne waarin u de trapondersteuning kunt gebruiken.

De meeste fietsenhandelaars zullen u aanraden om de e-bike batterij te vervangen door een nieuwe. Geen goedkoop grapje, zeker als u de prijs van een batterij vergelijkt met de kostprijs van een nieuwe fiets. Daar hebben we bij E-ACCU.be gelukkig iets op gevonden: een goedkopere oplossing, die bovendien ook nog duurzaam is. Voor vrijwel elk type van elektrische fiets bieden wij revisie van de batterij aan. Er is maar één voorwaarde: de fietsbatterij moet wel afneembaar zijn, zodat u ze naar ons kunt opsturen.

Revisie van de batterij van uw fiets: zo werkt het

Hebben we het pakket met uw fietsbatterij ontvangen, dan kunnen we meteen aan de slag gaan. We openen eerst het omhulsel van de batterij om het vervolgens grondig schoon te maken. Daarna halen we de gebruikte batterijcellen uit het omhulsel en vervangen ze door nieuwe, gelijkwaardige cellen. Door revisie van de batterij geven we uw fiets een nieuw leven, want u zult merken dat het vermogen van de gereviseerde batterij hetzelfde is als in het begin. Bijkomend voordeel: revisie is ecologisch verantwoord. We gebruiken onder andere het omhulsel opnieuw en vervangen geen enkel onderdeel als dat niet nodig is. Interessant voor het milieu dus, en ook voor uw portemonnee!

Meer capaciteit dan ooit tevoren

En er zijn nog meer voordelen aan de reparatie van de batterij van uw elektrische fiets. U kunt namelijk ook meteen het vermogen van de batterij een boost geven. Als we de batterijcellen vervangen door exemplaren met meer vermogen, dan bent u na de revisie weer voor jaren vertrokken. Met meer capaciteit dan ooit tevoren!

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.