Revisie – wat en hoe?

elektrische fiets - Eaccu.be

Revisie: u heeft er zeker al van gehoord, maar wat houdt het nu precies in? Revisie is een technisch begrip dat gebruikt wordt in verband met machine- en voertuigenonderhoud. In dit artikel leest u alles over revisie en reviseren, en we vertellen ook hoe E-Accu voor revisie te werk gaat.

Het wat en hoe van revisie

Letterlijk betekent revisie onderdelen herstellen en ze zo een tweede leven geven. De revisie van uw e-bike batterij betekent dus dat deze grondig hersteld, gecontroleerd en getest wordt. Het resultaat staat gelijk aan een nieuwe batterij. Omdat de aanschaf van een volledig nieuwe batterij nogal prijzig is, vormt revisie een betaalbaar alternatief. Bovendien is het evenwaardig van kwaliteit én ook nog eens beter voor het milieu. Dat komt doordat de bestaande onderdelen maximaal hergebruikt worden. Niet alleen uw elektrische fiets, maar ook uw portemonnee en het milieu varen dus wel bij revisie.

Revisie – kunt u het ook zelf doen?

Aan de revisie van een product zoals de batterij van uw elektrische fiets begint u beter niet zelf. Bij het reviseren moeten losse onderdelen gedemonteerd en vervangen worden, en vervolgens op de juiste manier weer in elkaar gesoldeerd. Voor een goed resultaat laat u die klus het best aan een professional over. Had u revisie anders begrepen, namelijk als het volledig ontladen en opnieuw opladen van uw fietsbatterij, dan kan u zich er natuurlijk wel zelf aan wagen. Alleen zal deze soort van revisie er niet voor kunnen zorgen dat de batterij weer lang mee gaat. Reviseren zoals wij het bij E-Accu doen betekent o.a. het herstellen of vervangen van de energiecellen binnenin de behuizing van de fietsbatterij. Dat is een klus die wij als professionals u graag uit handen nemen.

Hoe pakt E-Accu revisie aan?

Nu wilt u zeker weten hoe die revisie bij E-Accu precies in z’n werk gaat. We leggen het u graag uit. Alles begint bij onze website. Op de website kunt u een bestelling plaatsen door de gegevens van uw elektrische fiets en uw batterij in te vullen. Wij bevestigen uw bestelling zo snel mogelijk, en vervolgens kunt u de defecte batterij naar ons opsturen. Zodra wij de fietsbatterij hebben aangekregen, starten we de revisie op. We lappen de batterij helemaal op zodat ze weer presteert als een nieuwe. Na de nodige tests sturen we ze naar u terug. U kunt dan al beginnen af te tellen naar het volgende tochtje met uw e-bike!

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.